keskiviikko 31. elokuuta 2016

Ravintola Kannas: Cosmopolitan

Aika: 25.8.2016
Juoma: Cosmopolitan
Hinta: ???
Maku: 4,5/5



Olin loikoillut kotvasen Seurusteluravintola Kannaksen perällä seurueeni kera, kun ystäväni ilmoitti lähtevänsä matkoille ja tämän kunniaksi hän tarjoaisi seurueellemme vapaavalintaiset alkoholiannokset. Tästä innostuneena aloinkin pohtimaan vaihtoehtojani joissa vilisi mahdollisuus lähteä vielä kotiin, tanssiminen, jatkot, vieraat naamat, naamat, kauhea metakka sekä välkkyvät valot erivärisissä juomissa mutta myös kylmän harmaa aamun ensimmäinen metro oranssisine muovisine penkkeineen, kuljettamassa pelon & häpeän taakkaani kotia kohti.

Päädyin valitsemaan Sinkkuelämää-sarjan alkujaan innoittamana juomakseni Cosmopolitanin, tuon lempeän värisen votkulin sekä erinäisten mehujen lehtolapsen. Alkoholin hunnuttamana maistelin innokkaasti juomaa joka maistui suussa erittäin paljon siltä miltä pitikin. Olin kuitenkin hieman hämilläni sokerin puutteesta lasin suun reunoilla. Mitä oli tapahtunut?

Juoma oli juuri niinkuin pitääkin ja suosittelenkin sitä tilaamaan tässä ravintelissa mikäli drinkkien kuningatar kelpaa.

summasummarum; Pidän tästä.

-Helsinki Cosmopolitan

lauantai 13. elokuuta 2016

Hilpeä Hospodar : Viski-Sour AKA. Viskiä ja kaikkee

Aika: 21.08.2016


Juoma: Viski Sour

Hinta : 7 €

Maku: 5/5


Olin saapunut Pieksämäelle ottamaan. Siirryin lähimpään puurakennukseen joka paljastui anniskeluravintolaksi. Tilasin ensin Cuba Libren mutta baarimikon elekieltä luettuani päätin tilata Sourin ohi listan. Erinomainen souri. Asiantunteva baarimikko osasi kysyä mitä pohjaksi drinkille mutta lopulta annoin vapaat kädet.

Juoman maku oli erinomainen ja nautin siitä täysinrinnoin, jonka jälkeen nautin maltaista, humalista ja vedestä käyttämällä valmistettua alkoholipitoista mallasjuomaa useaankin otteeseen pitkin kaupunkia.

Kun hotellille pääsin, saatoin tuoksua alkoholilta.

-Helsinki Cosmopolitan

tiistai 2. elokuuta 2016

Kallion Mestari: Campari-appelsiinimehu

Aika: 02.08.2016

Juoma: campari-appelsiinimehu

Hinta : 5,30€

Maku: 5/5





Olimme viettäneet jo tovin mesussa, muutaman tuopin ja tupakan jälkeen ystäväni tarjosi minulle Campari-Appelsiinimehun, kehuen sitä "vanhojen miesten juomaksi". Näin tätä oli kuvannut hänelle alunperin suositellut varttuneempi herrasmies Riihimäen maalaiskunnasta.

Juoma maistuu ensin hieman kitkerältä mutta jälkimaku muistuttaa hieman Camparin sekä appelsiinimehun katkeruudesta. Juoma tekee hyvää ja maistuu alkoholilta suussa. Olen hieman päissäni tällä hetkellä joten tietenkin sekin vaikuttaa arviokykyyni. Tähän kellon aikaan jukeboxi on jo sammunut mutta aiemmin sieltä kuului judas priest, hurriganes sekä ZZ Top. Elämä on yhtä juhlaa välillä.

Summasummarum; Hyvä on, tätä lisää. Suosittelen jos pidät hyvästä..

-Helsinki Cosmopolitan

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Bar Loose: Screwdriver aka. Viinaa ja appelsiinimehua

Aika: 23.07.2016

Juoma: Screwdriver

Hinta : ?€

Maku: 4/5





Seurueemme illanvietto oli venynyt jo kohtalaisen pitkälle ja kyseessä oli 3 baarini kyseisenä iltana. Saapuessamme sisään n. 01:30 hämmästelimme tanssilattian tyhjyyttä kunnes ystäväni löi käteeni lasin jossa oli jäitä ja keltaista nestettä. Siemailin juomaa tyytyväisenä pöydän ääressä garagerock tyyppisen musiikin pauhatessa kova äänisesti ympäri anniskeluravintolaan asennetuista ämyreistä.

Juoma maistui raikkaalta ja makealta mutta myös happamalta. Olen kuullut että tämä olisi mainio tapa myös aloittaa aamu, mutta harvemmin olen löytänyt itseäni tilanteesta missä heräisin aamulla ja hamuilisin drinkkejä käteeni.

Summasummarum; voin varauksetta suositella Loosen screwdriveriä kaikille.

-Helsinki Cosmopolitan

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kallion mestari: Fidel Castro aka. Jallu-Ginger-Ale


Aika: 23.07.2016

Juoma: Fidel Castro

Hinta : 6€

Maku: 4/5
Olimme viettäneet seurueeni kanssa iltaa jo pidemmän aikaa lauantaina, hieman korjaillen perjantain aiheuttamia väsymys tiloja. Olimme istuneet määrittelemättömän ajan jo Kallion Mestarissa kun ystäväni kehoitti meitä laittamaan yhdessä jukeboxiin soimaan 3 kappaletta Hurriganesia putkeen. Kappaleet valittuamme toverini ohjeisti minua siirtymään tiskille ja että hän tarjoaa drinkin mieheen. Luotin hänen valintaansa ja hän valitsi juomaksemme jallu-ginger alen, toiselta nimeltään Fidel Castro.

En tiedä miten juoma liittyy Fideliin mutta drinkki maistuu hyvältä suussa ja hinta oli kohdillaan. Nautin tästä. Kiitos. Tunnelma anniskeluravintolassa on hektinen, mutta myös seesteinen, valitse ravintolasi kuntosi perusteella.

-Helsinki Cosmopolitan

perjantai 22. heinäkuuta 2016

B12: Virtanen aka. viinaa ja energiajuomaa

Paikka: B12, Kallio, Helsinki

Aika: 22.7.2016

Juoma: Virtanen

Hinta : 6,5€

Maku: 3/5

Saavuin B12 kello 11 aikaan, baari oli kohtalaisen täynnä mutta seurueemme pääsi vielä onneksi istumaan, olihan perjantai ilta!

Janojuomaksi tilasin Virtasen, klassikko juoman, jolla iltaa aloitan. Saan käteeni lasin täynnä keltaista juomaa. Tuttavani ohjeistaa minua juoman olleen ennen parempaa. Tulee kuulemma nyt suoraan "Virtanen-hanasta".  Alkoholiannos on hyvä, vaikka alkoholi ei juomassa paljon maistu. Lähinnä vain energiajuoma. No, kyllä se tästä.

-Helsinki Cosmopolitan